Heggedal IL Friidrett på «Bamselekene 2019» i Stangehallen 22-24 mars

Postet av Gui Sportsklubb - Friidrett den 27. Mai 2019

En historie fra en mamma til en førstereis debutant innen friidrett på stevne, gutt 9 år.

Trenerne i klubben snakket varmt i lang tid om Bamselekene som går av stabelen i Stangehallen, Hamar. Mange barn var spente. Bamselekene, hva var det? 

Bamselekene er en fast tradisjon for de fleste klubber i østlandsområdet som avslutning og årets høydepunkt på innendørssesongen. Bamselekene er en årlig fellestur også for HILS utøvere 10-19-år.
9-åringene i følge med foreldre kan stille i klasse gutter/jenter 10 år.
Dette blir en sosial og fin tur hvor man har god anledning til å bli bedre kjent med hverandre også på tvers av gruppene som deltar.

Barna trente i lang tid og de aller minste som ikke helt visste hva dette var, var nok litt ekstra spente. Det skulle jo også være overnatting!

De minste barna ble påmeldt 60m, 600m og lengde og kulestøt. Ved ankomst fredag var spenningen til å ta og føle på. Hvem skulle vi bo på rom med? Som førstereis så kjenner man ikke alle, men det var lett å gjøre noe med. Barna føk rundt, lekte boksen går, spiste godteri og ble godt kjent. Vi voksne fikk også masse tid og praten satt løst. 

Neste morgen var den store dagen og sommerfuglene hadde for alvor tatt bosted i magen. Vi møttes til felles frokost, fant bilene og kom oss til Stangehallen. Øvelsene for de minste var delt opp med 2 øvelser per dag lørdag og søndag. 

Nå var stemningen høy og det var bare å starte oppvarmingen. De fantastiske trenerne i klubben samlet barna og satte i gang. Det ble jogging, hopp og sprett med tøy og bøy før hver enkelt øvelse. Det var mange barn påmeldt og det ble litt venting. Spesielt i lengde ble tålmodigheten satt litt på prøve. Men når navnet ble ropt opp, så la de på sprang og hoppet så langt de bare klarte. 60m var en fin og akkurat passe lengde å løpe så fort man kunne fra start til mål. 

Så var turen kommet til 600m. Det var ikke så lett å huske rådet fra treneren om at her er det lurt å starte litt rolig før man tar bena fatt og legger inn siste gir mot slutten. Uten unntak tror jeg alle debutantene la inn støtet fra start og ramlet inn i mål med blodsmak i munnen og skjelvende bein – men alle gjennomførte! Siste øvelse var kule, og kula var tung. For mange var dette en helt ny øvelse noe som gjorde det litt ekstra spennende. Teknikk og om kula ble støtet eller kastet. Det var ikke så vesentlig for en debutant. Kula fløy og kommentaren var: «det var kult».

Lørdag kveld var det en sliten gjeng som møttes til felles middag. Men det varte ikke lenge… Nå kjente de jo hverandre enda bedre. Fredags suksess ble gjentatt og barna føk rundt og hadde det gøy. Foreldre og trenere fikk en litt større jobb med å få barna til sengs og faktisk få de til å sove – ny dag i morgen med ny runde øvelser. Greit å våkne uthvilt med nye krefter.

Når hver øvelse var gjennomført var det premieutdeling. En liten bamse til hver deltager og etter gjennomført stevene på søndag, da fikk alle utdelt en stor bamse hver. Lykken var stor og spørsmålet er allerede kommet: «Hvor lenge er det til neste Bamselekene egentlig?»


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline