Ny på stevne? Her er litt informasjon

De første gangene på friidrettsstevne er det en del nytt. Her er noen tips. Det er lurt at en voksen som kanskje skal være med deg også leser dette.

Påmelding

Det er viktig å melde seg på i god tid før fristen går ut.

Påmelding gjøres som vanlig av hver enkelt i www.minidrett.no Om du ikke husker brukernavn/passord eller ikke har brukt MinIdrett tidligere, følger du anvisningene på øverste navigasjonslinje.

Om du lurer på noe, kontakt din trener eller gruppeansvarlig/oppmann

Tidsskjema

Dette finner du på stevnets hjemmeside, som du finner via arrangørklubbens hjemmeside. Tidsskjemaet er som regel klart 1-2 dager før stevnet.

Oppmøte og avkrysning

Husk oppmøte 1 time før første øvelse du skal være med på. Dette er viktig for å rekke avkrysning. Er du ikke krysset av før fristen går ut, så kan du bli nektet å starte. Kommer du allikevell for sent, spør pent i sekretariatet. I Barneidretten er prøver man å få med alle, men det er ikke alltid det er mulig å endre startlister/heat etter at frist er utløpt. På Ungdom/Junior og Senior nivå er dette mye strengere så like greit å lære seg med en gang.

Husk at du trenger også tid til å ta på startnummer, varme opp og tøye ut! 

I noen stevner er det ikke avkrysning for hopp- og kastøvelser, da holder det å møte opp til oppropet før start.

NB!

Nå pga. Korona restriksjoner har mange arrangører gått over til Elektronisk avkrysning. Da er det viktig å følge med på e-post i forkant. Linker til avkrysning blir vanligvis sendt til den e-post du/barnet er registrert med i MinIdrett. Pass derfor på at denne er riktig og følg godt med på informasjon fra arrangøren.


Opprop

Foregår der hvor øvelsen finner sted, gjerne 10-15 min. Da blir alle ropt opp i den rekkefølgen dere skal starte i. Du må svare ved oppropet! Og startnummer må være synlig. Oppvarming til øvelsen gjør du før oppropet.

Premier

Det er ofte deltagerpremier til alle i klasse 10-12 år. Ellers til de tre beste, og noen ganger 1/3 premiering. På mindre stevner er det som regel ikke premiering.

Det er heller ikke pallplassering før fra 11år. Dette er fordi man ikke skal starte med konkurransefokus for tidlig, men ha det gøy på stevner. 


Heat

Ofte er det mange med og dere blir delt inn i flere puljer (heat). Man prøver gjerne å få til at du løper sammen med de som du er omtrent like god som. Når du er helt ny og ikke har noen ”pers” starter du med andre som er helt nye, og slipper å løpe med de aller beste med en gang.